Tivoli Tähtisade 2004, Tammi (teksti Tittamari Marttinen)

Tivoli Tahtisade

 Mallisivu

Mielikuvituksen juhlaa lahjakkaiden tekijöiden ensimmäisessä yhteisessä kirjassa!

Tivoli Tähtisateen runojen ja lorujen karusellikyydissä päästään pyörimään ympäri maailmaa ja käydään neiti Astronautin kanssa kuun kamaralla!

Tivoli Tähtisade jakautuu kolmeen osastoon, joista ensimmäisessä areenalle astelevat uudet, riemastuttavat ystävät kuten perunankuoriprinsessa, Jörö-Juulia, Cappuccino-äiti, Jatsifatsi, Kahlekuningas ja Keskiyön akrobaatti.

Toisessa osastossa tavataan tuttuja ja vähän erikoisempia eläimiä kuten lumilautaileva lehmä, Jakartan kultapanda, preeriakoira, Andorran alppikauris, nokkasiili, ähkövirtahepo, paratiisilintu ja sukupuuttoon kuollut dodo-kyyhky.

Kolmas osasto sisältää Postikortteja Linnunradalta. Vauhti käy tivolissa entistä hurjemmaksi. Runojen mukana päästään niin rahtilaivan kuin raketin kyytiin, ja hurautetaan milloin Etelämantereelle, milloin Madagaskarille tai Havajin helteeseen. Tivoliväki pistäytyy eskimovauvan ristiäisissä ja kipittää myös Zanzibarin sadunkertojien kintereille. Korealaisella torilla pyöräileminen vaatii yhtä suurta rohkeutta kuin pingpongin pelaaminen Hongkongissa. Terveisensä lähettävät huimapäiset vuorikiipeilijät ja nepalilainen hääväki. Ja tietysti Tiibetissä lumimiehen tavannut ulkomaankirjeenvaihtaja.

Tittamari Marttisen runojen ja lorujen tivolitutut ja hauskat tapahtumat on kuvittanut Rosa Liksom.